January 6, 2010

- Selepas qiyamullail – tazkirah pagi oleh Ustaz Shamsuddin bertajuk surah Al-fatihah.
- Speakers Corner :
1. Fakhri - kejatuhan umat islam
2. Sulaim - Dakwah through sport
3. Luqman – Healthy Lifestyle
4. Yasser – Tentang Kita
5. Assyahida – kebersihan dalam kehidupan seharian kita

- Sesi kritik.
- Slot : ustaz Shamsuri Sharif
Tajuk : mencari Hidup yang Best!
- Petang: masuk kumpulan. Semua peserta present Task Force dan The persuit of Happinest. Semua peserta mengambil pengajaran dan iktibar serta pengalaman daripada aktiviti tersebut.

Malam: Slot malam itu dikendalikan oleh Abang Iqbal yang bertajuk “Team Building”. Abang Khairul tak ada, ada hal. Para peserta dikehendaki duduk dalam kumpulan. Setiap kumpulan diminta menetapkan nama, logo dan sorakan kumpulan masing-masing. Menurut abang Iqbal, kumpulan yang sorakannya tidak memuaskan akan di ‘boo’. Malam itu setiap kumpulan mempersembahkan persembahan mereka. Keempat-empat kumpulan ikhwah melakukan sorakan yang baik. Namun, kedua-dua kumpulan akhowat telah di ‘boo’ malam itu kerana sorakan tidak memenuhi masa 15 saat. Semua akhowat bermuka ketat kerana terasa hati dengan abg Iqbal dan ikhwah(huhu). Alasan yang diberi adalah disebabkan tidak mendengar arahan 15 saat tersebut.
Seterusnya, slot diteruskan dengan aktiviti menjual kapal terbang yang dibuat menggunakan peralatan gam,kertas, pembaris dan gunting.
Setiap kumpulan perlu mahir dan cekap dalam pengurusan belanjawan dan masa. Kumpulan yang menepati citarasa terdiri daripada kumpulan akhowat iaitu kumpulan FIDA,yang berjaya menjual 21 kapal terbang. Sesi kami tamat pada pukul 1.00 pagi(huhu).

0 comments:

Post a Comment